Главная страница / Проекты / Трапеза
Сейчас в эфире 02:37

23:40

Румунська обитель полтавського старця

23:05

Розкажи нам, вулице! Садиба Мерінга

23:00

Молитва Небесним силам

22:50

Територія добра

22:40

Було мені наснився Відень. Університет. Ратуша. Театр. Собор

22:05

Місце під сонцем. Олександр Пліска про фільм «Де ти, Адаме?», сурдопереклад

22:00

Молитва Ангелу-Хранителю

21:45

Територія добра

21:30

З історій про віру. Києво-Печерська Лавра. Патерик

21:00

Православний вісник

20:40

Ази Православія

20:30

Румунська Лавра

20:20

Територія добра

20:15

Дивосвіт

20:00

Добре слово і Вечір у Шишкиному лісі

19:35

Окрилений Афон

19:00

Літопис. Відлуння епох

18:50

Територія добра

18:40

Міст через століття. Хрест Марка Печерника

18:10

Молитовне правило. Вечірні молитви

18:05

Євангеліє на кожен день та думки святих отців

18:00

Молитва Ангелу-Хранителю

17:25

Вивчення Псалмів Давида

17:00

14- плюс

16:50

Фестиваль літургійної музики Через століття та країни

16:25

Камо грядеши

16:00

Добре слово і День у Шишкиному лісі

15:30

Один крок до Великого служіння

15:15

Ази Православія

15:05

Територія добра

15:00

Молитва про примноження любові

14:40

Поводир

14:00

Місце під сонцем. Микола Жадан. Не чужі діти

13:25

Джерело мистецтв

13:00

14- плюс

12:50

Камерний хор Пектораль

12:40

Лавра Небесна

12:20

Вивчення Псалмів Давида

12:10

Територія добра

12:05

Євангеліє на кожен день та думки святих отців

12:00

Молитва преподобного Парфенія Київського

11:25

Монастирі України. Загадки Грушівського монастиря

11:00

Душевна кухня з Олексієм Колесником

10:35

Легенди грецьких островів, сурдопереклад

10:00

Анатолій Добровольський. Зодчий і його династія, сурдопереклад

09:50

Територія добра

09:35

З історій про віру. Собор Києво-Печерських святих

09:05

Будьте здорові!

09:01

Молитва за мир в Україні

09:00

Хвилина мовчання

08:35

14- плюс

08:10

Молитовне правило. Ранкові молитви

08:05

Євангеліє на кожен день та думки святих отців

08:00

Молитва Богородиці

07:40

Добре слово і Ранок у Шишкиному лісі

07:30

Дивосвіт

07:05

Спадщина Єлисея Плетенецького

07:00

Молитва перед початком доброї справи

06:50

Українські народні пісні

06:05

Сімейний портрет (Яценки)

06:00

Молитва Оптинських старців

05:20

Парафіяни

05:05

Фрески церкви Спаса на Берестові

05:00

Молитва Отче наш

04:00

Розкажи нам, вулице! Шовковична, сурдопереклад

03:30

Камо грядеши

03:00

Подія. Митець. Глядач

02:30

Громадянська позиція

02:00

Джерело мистецтв

01:40

Окрилені лиманами

01:00

Місце під сонцем. Диригент Володимир Шейко. Місія: культура

00:25

Розкажи нам, вулице! Костьольна

00:00

Будьте здорові!

Сацив╕ (Груз╕я)

Вируша╓мо у подорож до кра╖ни, кул╕нарн╕ традиц╕╖ яко╖ формувалися упродовж трьох тисячол╕ть, а гостинн╕сть ╖╖ мешканц╕в здавна в╕дома усьому св╕тов╕. Пропону╓мо зготувати сацив╕. Справжн╓ сацив╕ – дуже примхлива страва, не у вс╕х грузинських господинь вона виходить.

Вам знадобиться:

  • баклажани – 1 кг
  • гор╕хи – 2 скл.
  • цибуля – 1–2 шт.
  • ол╕я – 100 г
  • яблучний оцет – 0,5 скл.
  • хмел╕-сунел╕ – 2 ч. л.
  • шафран – 1 ч. л.

А ще:

  • часник товчений – 25 г
  • баз╕л╕к – 25 г
  • чабрець – 25 г
  • петрушка – 25 г
  • к╕нза – 25 г
  • селера – 25 г
  • с╕ль – за смаком

Для нашо╖ страви беремо баклажани з дуже темною, чорною, шк╕ркою; вони довгаст╕, вузьк╕, блискуч╕, в них мало нас╕ння, тому вони найсмачн╕ш╕ ╕ найкорисн╕ш╕. Ретельно промива╓мо. Нар╕за╓мо баклажани тоненькими кружальцями, солимо ╕ залиша╓мо на 40 хвилин.

Тепер перейдемо до найв╕дпов╕дальн╕шо╖ справи — приготування соусу, адже грузинську кухню не можна уявити без соус╕в. Гор╕хи пропуска╓мо через м’ясорубку або подр╕бню╓мо у блендер╕. Зм╕шу╓мо з часником, шафраном, перцем, хмел╕-сунел╕ та рубленою зеленню. Пасеру╓мо на соняшников╕й ол╕╖ цибулю, до золотавого кольору, ╕ дода╓мо п╕дсмажену цибулю у сацив╕. Зг╕дно з традиц╕╓ю розводимо сум╕ш кип’яченою водою ╕ дода╓мо п╕всклянки оцту – за консистенц╕╓ю соус ма╓ бути як сметана.

Витримавши баклажани у сол╕ 40 хвилин, промива╓мо ╖х, обсушу╓мо ╕ обсмажу╓мо. Полива╓мо обсмажен╕ кружальця баклажан╕в приготовленим соусом й витриму╓мо 3–4 години.

Сацив╕ пода╓мо до столу холодним, прикрасивши зеленню. Бажа╓мо вам грузинського довгол╕ття та
Ангела за трапезою!

Хронометраж: 05' 00"
Хронометраж: 05' 00"
Rss

Оставить отзыв

Ваше имя

Адрес Вашей электронной почты *

Откуда Вы*
Ваш возраст*
Ваше образование*

Текст сообщения

 

* * Поля, обозначенные звездочкой, обязательны для заполнения. Информация личного характера (электронный адрес, возраст, образование) публиковаться не будет. Эта информация нужна нам для исследования аудитории канала.

Поставте свою оценку этому проекту:
(1)   (2)   (3)   (4)   (5)  
Голосовать можно только один раз.
Результат оценки проекта:
Голосов:685
Рейтинг:2.9