Сацив╕ (Груз╕я)
Вируша╓мо у подорож до кра╖ни, кул╕нарн╕ традиц╕╖ яко╖ формувалися упродовж трьох тисячол╕ть, а гостинн╕сть ╖╖ мешканц╕в здавна в╕дома усьому св╕тов╕. Пропону╓мо зготувати сацив╕. Справжн╓ сацив╕ – дуже примхлива страва, не у вс╕х грузинських господинь вона виходить.
 |
Вам знадобиться:
- баклажани – 1 кг
- гор╕хи – 2 скл.
- цибуля – 1–2 шт.
- ол╕я – 100 г
- яблучний оцет – 0,5 скл.
- хмел╕-сунел╕ – 2 ч. л.
- шафран – 1 ч. л.
|
|
|
 |
А ще:
- часник товчений – 25 г
- баз╕л╕к – 25 г
- чабрець – 25 г
- петрушка – 25 г
- к╕нза – 25 г
- селера – 25 г
- с╕ль – за смаком
|
|
|
 |
Для нашо╖ страви беремо баклажани з дуже темною, чорною, шк╕ркою; вони довгаст╕, вузьк╕, блискуч╕, в них мало нас╕ння, тому вони найсмачн╕ш╕ ╕ найкорисн╕ш╕. Ретельно промива╓мо. Нар╕за╓мо баклажани тоненькими кружальцями, солимо ╕ залиша╓мо на 40 хвилин.
|
|
|
 |
Тепер перейдемо до найв╕дпов╕дальн╕шо╖ справи — приготування соусу, адже грузинську кухню не можна уявити без соус╕в. Гор╕хи пропуска╓мо через м’ясорубку або подр╕бню╓мо у блендер╕. Зм╕шу╓мо з часником, шафраном, перцем, хмел╕-сунел╕ та рубленою зеленню. Пасеру╓мо на соняшников╕й ол╕╖ цибулю, до золотавого кольору, ╕ дода╓мо п╕дсмажену цибулю у сацив╕. Зг╕дно з традиц╕╓ю розводимо сум╕ш кип’яченою водою ╕ дода╓мо п╕всклянки оцту – за консистенц╕╓ю соус ма╓ бути як сметана.
|
|
|
 |
Витримавши баклажани у сол╕ 40 хвилин, промива╓мо ╖х, обсушу╓мо ╕ обсмажу╓мо. Полива╓мо обсмажен╕ кружальця баклажан╕в приготовленим соусом й витриму╓мо 3–4 години.
|
|
|
 |
Сацив╕ пода╓мо до столу холодним, прикрасивши зеленню. Бажа╓мо вам грузинського довгол╕ття та Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Хронометраж: 05' 00"
Поставте свою оценку этому проекту:
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
Голосовать можно только один раз.
|
Результат оценки проекта: |
Голосов: | 685 |
Рейтинг: | 2.9 |
|