Сацив╕ (Груз╕я)
Вируша╓мо у подорож до кра╖ни, кул╕нарн╕ традиц╕╖ яко╖ формувалися упродовж трьох тисячол╕ть, а гостинн╕сть ╖╖ мешканц╕в здавна в╕дома усьому св╕тов╕. Пропону╓мо зготувати сацив╕. Справжн╓ сацив╕ ? дуже примхлива страва, не у вс╕х грузинських господинь вона виходить.
|
Вам знадобиться:
- баклажани ? 1 кг
- гор╕хи ? 2 скл.
- цибуля ? 1?2 шт.
- ол╕я ? 100 г
- яблучний оцет ? 0,5 скл.
- хмел╕-сунел╕ ? 2 ч. л.
- шафран ? 1 ч. л.
|
|
|
|
А ще:
- часник товчений ? 25 г
- баз╕л╕к ? 25 г
- чабрець ? 25 г
- петрушка ? 25 г
- к╕нза ? 25 г
- селера ? 25 г
- с╕ль ? за смаком
|
|
|
|
Для нашо╖ страви беремо баклажани з дуже темною, чорною, шк╕ркою; вони довгаст╕, вузьк╕, блискуч╕, в них мало нас╕ння, тому вони найсмачн╕ш╕ ╕ найкорисн╕ш╕. Ретельно промива╓мо. Нар╕за╓мо баклажани тоненькими кружальцями, солимо ╕ залиша╓мо на 40 хвилин.
|
|
|
|
Тепер перейдемо до найв╕дпов╕дальн╕шо╖ справи ? приготування соусу, адже грузинську кухню не можна уявити без соус╕в. Гор╕хи пропуска╓мо через м?ясорубку або подр╕бню╓мо у блендер╕. Зм╕шу╓мо з часником, шафраном, перцем, хмел╕-сунел╕ та рубленою зеленню. Пасеру╓мо на соняшников╕й ол╕╖ цибулю, до золотавого кольору, ╕ дода╓мо п╕дсмажену цибулю у сацив╕. Зг╕дно з традиц╕╓ю розводимо сум╕ш кип?яченою водою ╕ дода╓мо п╕всклянки оцту ? за консистенц╕╓ю соус ма╓ бути як сметана.
|
|
|
|
Витримавши баклажани у сол╕ 40 хвилин, промива╓мо ╖х, обсушу╓мо ╕ обсмажу╓мо. Полива╓мо обсмажен╕ кружальця баклажан╕в приготовленим соусом й витриму╓мо 3?4 години.
|
|
|
|
Сацив╕ пода╓мо до столу холодним, прикрасивши зеленню. Бажа╓мо вам грузинського довгол╕ття та
Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Хронометраж: 05' 00"
Поставте свою оценку этому проекту:
(1) (2) (3) (4) (5)
Голосовать можно только один раз. |
Результат оценки проекта: |
Голосов: |
685 |
Рейтинг: |
2.9 |
|