Холодник
Сьогодн╕ у нашому меню — улюблена страва укра╖нського народу. Борщ. Нарахову╓ться не менше 30 традиц╕йних рецепт╕в борщу. Але у будь-якому раз╕ в кожно╖ господин╕ — св╕й борщ, сво╖ та╓мниц╕ його приготування, як╕ зазвичай передаються з покол╕ння в покол╕ння. Ми радо под╕лимося рецептом приготування стародавнього холоднику.
 |
Вам знадобиться:
- буряк – 2 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- ог╕рок св╕жий – 2 шт
- пучок зелено╖ цибул╕
- хр╕н – 1 ст. л.
- г╕рчиця – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- лимонний с╕к – 1 ст. л.
- с╕ль – за смаком
|
|
|
 |
Почнемо з буряка. Очища╓мо його та нар╕за╓мо соломкою.
|
|
|
 |
Кладемо нар╕заний буряк у каструлю, залива╓мо водою, солимо, дода╓мо одну столову ложку лимонного соку ╕ столову ложку цукру. Варимо двадцять хвилин.
|
|
|
 |
Окремо в╕дварю╓мо картоплю в кожушках, да╓мо ╖й вихолонути ╕ тод╕ нар╕за╓мо др╕бними кубиками. До варено╖ охолоджено╖ картопл╕ дода╓мо нар╕заний тонкою соломкою св╕жий ог╕рок та зелену цибулю.
|
|
|
 |
Нар╕зан╕ ог╕рок, зелену цибулю та картоплю заправля╓мо тертим хроном, г╕рчицею, кропом ╕ залива╓мо охолодженим буряковим в╕дваром.
|
|
|
 |
Смачного вам борщування. Ангела за трапезою!
|
Хронометраж: 05' 00"
Хронометраж: 05' 00"
Дискуссия
Марина 28.03.2009 14:21:59
хорошее блюдо в пост
|
Поставте свою оценку этому проекту:
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
Голосовать можно только один раз.
|
Результат оценки проекта: |
Голосов: | 708 |
Рейтинг: | 3.1 |
|